WONDERLUST

noun. the desire to be in a constant state of wonder
example: Joe had a serious case of wonderlust: he was bored of anything ordinary. - urban dictionary -

MAGAMRÓL

Üdvözöllek kedves Olvasó!
Kérlek, engedd meg, hogy bemutassam magam, és a „kis” projektem.
András vagyok, Budapesten születtem idestova 27 éve, jelenleg Németországban élek.
A legnagyobb élmény számomra az életben az utazás. Látni a világot, megismerni, megélni, ott lenni mindenhol. A legtöbben a világot szeretnék megérteni önmagukból kiindulva. Én önmagamat szeretném megismerni, a világon keresztül. Ez jobban tetszik és lehetségesebbnek is tűnik. Legnagyobb példaképeim Jiři Hanzelka és Miroslav Zikmund, akik  a szocialista Csehszlovákiában, 1947 -ben, -mikor a mobilkommunikáció, az internet, a navigáció még mind csak sci-fi volt, a szabad utazgatásról nem is beszélve- meggyőzték a Tatra gyár igazgatóját, hogy megdobja őket egy Tatra 87-essel, amellyel még az évben útnak is indultak világ körüli útjukra.
 Az én álmom beutazni az egész világot, Földünk minden országát, és megismerni minden civilizációját, kultúráját, valamint ezt fotókon, videókon és a blogomon keresztül bemutatni mindenkinek, kicsit másképpen, mint a hivatalos útikönyvek. Amatőr módon, testközelből, életszerűen. Szeretném megmutatni, hogy a világutazáshoz nem feltétlen kell milliomosnak lenni, hogy a nem szokványos turistacélpontok mennyivel érdekesebbek és kalandosabbak, és hogy egy filléres autóval milyen messze lehet eljutni. Ehhez szükségem lesz rendkívül sok szabadidőre, lemondásra, bátorságra és elszántságra és egy kis pénzre is, ha nem is olyan sokra, mint azt elsőre gondoljátok. Ha kíváncsi vagy a részletekre, tekerj lejjebb.


A projekt

"A biztosan sikeres kimenetelű kihívás valójában nem is kihívás." Jon Krakauer - Út a vadonba

Jelenlegi projektem egy autós túra, mellyel Münchenből indulva szeretnék eljutni olyan messze és olyan kalandos úton, ahogy csak lehetséges egy 31 éves 1000 köbcentis kisfogyasztású miniautóval. Augusztus elsején indultam el, és a Caucasian Challenge rallyn is részt veszek útközben. 

Az út során a lehető legkisebb költségvetéssel fogok számolni, nem vakációzni megyek, egy egészen minimális büdzsét fogok meghatározni amellyel teljesítenem kell az utat.

Szállásra nem tervezek költeni, vadkempingezek, autóban alszok vagy kanapészörfölök leginkább egy egy filléres motel becsúszhat. Étkezésekre minimális pénzt fogok költeni,de szeretném kipróbálni a helyi különlegességeket.
Vízumon, biztosításokon, telefonon és oltásokon nehéz spórolni, de lehet. Hogy miként,megtudhatjátok a blogomból. Ami még egy kis extra adrenalint ad a dolognak, hogy sosem voltam még Európán kívül saját autóval, sosem szereltem autót, a tudásom a kerékcserére korlátozódik valamint egy minimális angolon kívül nem sok arrafelé használható nyelvet beszélek. Szóval amolyan túlélőtúra lesz.
Ha érdekel az útvonaltervem is, tekerj lejjebb.


Az útvonal

Az alábbi térképen a megtett útvonalam látható.

A térképet nagyíthatod és mozgathatod az egereddel. 


Terveim szerint Németországból indulok, Augusztus 1.-én, Ausztrián, Magyarországon, Szerbián, Bulgárián keresztül jutok el Isztambulba, ahol pár nap pihenő után csatlakozom az Augusztus 16.-án rajtoló Kaukázus Rally -hoz (bővebben: www.caucasianchallenge.com ). Augusztus 26.-án érkezünk meg Törökországon, Grúzián, és a Hegyi Karabah-on keresztül haladva Örményország fővárosába, Jerevánba. Itt egy kis záróbuli és jótékonysági program után egyedül indulok Iránba, innen már lassabb tempóban.Ez csak egy elképzelés, igazából addig megyek ameddig tudok és arra amerre tudok, ez leginkább útközben fog kiderülni.


Jelmagyarázat

Vonalak: Piros: Autómmal Kék: Autómmal CC Útvonal Lila: Stoppal Fekete: Vonattal

Pontok: Sárga könyv: Blogbejegyzéseim linkjei Piros rendőr: Határátkelő Járművek: Egy adott szakaszt mivel tettem meg.


Pénzügyek és támogatás

Bizonyára mindenki kíváncsi, hogyan lehet egy ilyen utat finanszírozni. Mint fentebb leírtam a kiadások minimális szinten tartása a legfontosabb. Kell egy olyan folyamatos bevételi forrás, akár távmunka, alkalmi munka, lakáskiadás vagy részesedés amely a legminimálisabb szükségleteket és az üzemanyagot is fedezi.
A magyar bérminimum összegét céloztam meg, havi 430 Eurót azaz 129.000 Ft-ot.
Az indulási költségek, mint az autó megvásárlása és felkészítése, pár alkatrész, oltások és vízumok finanszírozására indulásig annyi pénzt tettem félre amennyit csak tudtam.
Az útközben fellépő extra költségek fedezésére, úgy mint hajózás, szerviz, vészhelyzetek stb. szponzorokat is bevontam. Cégek számára speciális szponzorációs lehetőséget kínálok, amelyről bővebben ide kattintva olvashatsz.

A további részletekért kövesd figyelemmel folyamatosan frissülő blogomat!

Ha kíváncsi vagy, milyen módokon támogathatsz, kattints ide.